Jejak Kata :
Home » » NGARONDA BARI NGAROKO

NGARONDA BARI NGAROKO

Written By Mang Yus on Rabu, 20 April 2016 | 08.41

Hiji peuting uing ngaronda nyorangan. Basa keur nguriling lembur, di handapeun dapuran awi, uing dipegat jurig euweuh sirahan. “Nambut mastaka-lah sakedap, tos ateul hoyong gagaro,” ceuk éta jurig. “His, gagabah nyarita téh. Jaman ayeuna mah henteu aya anu haratis!”
Sanggeus dibayar mah, polonyon wé sirah téh dicoplokeun, terus dibikeun. Uing mah ngaronda deui wé. Bosen nguriling, balik deui ka garduh. Bari ngararasakeun angin ngahiliwir ngeunahna bari ngaroko. Dji sam soe dikodok, korék dikaluarkeun. Barang rék pelenyun, uing reuwas. “Kaduhung sirah uing digadékeun!”

Tapi terusna mah seuri: “Untung uteuk uing geus ditunda dina tuur.... “

Share :

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

 
Copyright © 2013. Dongeng YusR.Ismail. All Rights Reserved. Template by Mastemplate. Web Developed by Jendela Seni